HTML

A Balatonnál palotákat lehet kapni 11-12 millió forintért?

2012.10.24. 15:03 Balatoni ingatlanok értékesítése

Egyik ügyfelem a balatoni ingatlanokkal, nyaralókkal kapcsolatban, azt jelentette ki, hogy szinte "a Balatonnál palotákat lehet kapni 11-12 millió Ft-t". - Kérdeztem, mire alapozza, ezt? Az ismerőseitől így hallotta - hangzott a válasz, - de semmi konkrétummal nem tudta a kijelentését alátámasztani...

Tény, hogy 20-30 %-ot is estek az árak, az elmúlt 4 évhez képest. A kínálati ár tekintetében stagnálás jellemzi a balatoni ingatlan árakat, de természetesen vannak kivételek is.


Tapasztalatom szerint több alkalommal előfordulnak a kínálatban úgynevezett "bedőlt" ingatlanok. Ezek az ingatlanok általában 10 M Ft vagy ez alatti sávban találhatóak, de a mennyiségük semmiképpen nem ölt tömeges méreteket.
Egy ingatlan értékét a Balatonnál elsősorban a Balaton távolsága határozza meg, ezek után elsődlegesen következik az építési év, ingatlan mérte, elhelyezkedése a központtól, és nem utolsó sorban a település vonatkozásában, hogy mennyire felkapott településen található az ingatlan.
A balatoni vonatkozásban Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód térségében a 10 millió Ft -os vagy 10 millió Ft alatti önálló ingatlan kategória azt jelenti, hogy teljes felújításra szoruló házról, nyaralóról van szó, tehát jelentős felújítási költségeket is figyelembe kell venni, ha valaki ilyen a sávban vásárol. Többnyire ezek az ingatlanok 1 km-re, vagy annál távolabb helyezkednek a Balatontól. Azok az ingatlanok, melyek a Balatontól kb. 1 km és 500 m között helyezkednek el, 10 millió Ft körüli, vagy alatti áron, többnyire iker nyaralónak, vagy iker háznak vannak minősítve, átlagos állapotúak. Ikerházakat a vasúti sínekkel párhuzamos utcában már 12-15 millió Ft közötti ársávban találunk a kínálatban. További értékcsökkenéssel számolhatunk abban az esetben, ha a régi 7-es főút nem Balaton felőli oldalán nézünk ingatlanokat. Egyéb vonatkozásban, ha növeljük a távolságot, és a Balatontól eltávolodunk több mint 2 km-re, itt már a 10 millió Ft-os sávban is találhatunk jobb minőségű önálló ingatlanokat is.
Ha a mércét magasabbra tesszük, és 13-14 millió Ft körül nézünk szét, itt már, részlegesen felújított, jobb állagú ingatlanokkal is találkozhatunk a Balatontól kb. 1 - 1,5 km-re.

Iker ingatlanok esetében már teljesen felújítottat is találhatunk ebben a kategóriában.

 

Amennyiben átlépünk vasúti síneken, itt már nagyságrendileg jóval magasabb árakkal találkozunk. Ebben a sávban nem ritka, hogy 25-30 millió Ft-ot is elkérjenek egy felújításra szoruló épületér, természetesen az ingatlan értékét a mérete is, illetve különböző értékcsökkenések (pl. vasút közelsége) is nagyban befolyásolja.
Amennyiben az ingatlan vásárlója elég tájékozott már a balatoni ingatlanpiacon, (ehhez nyilván több (10-15) ingatlant is meg kell tekintenie azonos szegmensen belül), ezek után az összehasonlítások alapján kialakul egy sajátos értékelési rend. Ennek alapján könnyebb eldönteni azt, ha egy nagyon kedvező ár-értékű ingatlanra talált, hogy érdemes-e rövid időn belül legalább megtekinteni az ingatlant ("rámozdulni az ingatlanra"), akár egy úttal több hasonló ingatlant is, mivel így jobban érzékelhetők az ár és minőségbeli különbségek is.

A tapasztalat az, hogy nagyon kedvező árú, Balaton közeli, netán vízparti ingatlan jelenik meg a balatoni ingatlanpiacon, akkor azt rövid időn belül, 1-2 hét, de előfordult már, hogy pár nap leforgása alatt elkel. Az a vásárló aki az ajánlatban nem látja meg a lehetőséget, az lemarad. A víz közeli, vagy vízparti ingatlanoknál egyáltalán nem beszélhetünk túlkínálatról. Ebben a kategóriában igen nyomós oka lehet az eladónak, ha értékesíteni akarja főleg ár alatt a vízközeli, vízparti nyaralóját. Egy Balaton parti, Balaton közeli ingatlan, a későbbiek folyamán is jelentős értéket képvisel, ez az a kategória, amelyik hosszú távon nem veszít az értékéből. Többnyire hónapokat, vagy akár éveket kell várni egy jó helyen lévő, jó állapotú, jó minőségű, és olcsó balatoni ingatlanra. Aki lemaradt a vételről (sajnos több ilyen ügyféllel is találkoztam már) többnyire azt az ingatlant tekinti etalonnak amelyről lecsúszott, de nem mindig felel meg az utána később követező jó ár-érték arányú balatoni ingatlanajánlat....

További ajánlataink: www.del-balatoni-ingatlanok.hu

 

 

(A fotókat, és a nem aktuális hivatkozásokat adatvédelmi okból töröltük.)

 

Címkék: balatoni ingatlan balatoni ingatlanok

Ősszel megélénkül a balatoni ingatlanpiac

2012.09.27. 11:16 Balatoni ingatlanok értékesítése

 

Az elmúlt 2012-es nyáron, a több hetes 40 fokos melegben inkább balatoni fürdőzésre vágytak az emberek, mint inkább balatoni házak, nyaralók, lakások megtekintésre.
Persze 2007 augusztusában, amikor elkészült a kőröshegyi viadukt akkor nem számított a 40 fokos meleg sem, akkor rengeteg érdeklődő ügyfél válogatott a balatoni ingatlanok között.
 
A sokkal kellemesebb őszies időjárásban jó időtöltésnek számít balatoni ingatlanokkal foglalkozni.
A nyár elmúltával az ingatlanok tulajdonosai is számot vetnek az elmúlt nyári szezonnal, és többen arra döntésre jutnak, hogy most az ősszel érdemesebb piacra bocsátani a balatoni nyaralójukat, lakásukat, házukat.
Kínálatunkba több Balatonparti, Balaton környéki ingatlan értékesítési megbízása érkezik. Ritkaságszámba menően, több vízközelinek számító, Balatontól 100-150 m-re lévő villa épületet is kínálunk az irodánkba ellátogató ügyfelek részére.

 

2013 tavaszára, a vízparti építkezés II. ütemtervében 10 új lakás épül fel. Ezeket a lakásokat beépített konyhabútorral, kerámialapos főzőlappal, elektromos sütővel, páraelszívóval és udvari parkolóhellyel értékesítjük.
Ritkán előfordul, hogy 1-2 tulajdonos lényegesebben áron alul kínálja ingatlanát. Így most megtalálható kínálatunkban a Balatontól kb. 300 m-re lévő, igaz felújításra szoruló, de kétszintes lakóház, mélyen áron alul.

Nem csak nyugdíjasok részére kínálunk a Balatontól távolabb eső, csendesebb részen, egy különleges módon parkosított lakóházat, melyet most kiváló ár-érték arányban irodánkon keresztül hirdetett meg a tulajdonosa.


Kínálatunk között előfordul új építésű, beköltözhető családi lakóház pl. Balatonmáriafürdőn a Balatontól kb. 500 m-re, vagy Balatonőszödön a víztől kb. 400 m-re 2 szintes iker lakóház fele része.

A balatonlellei Korrekt Ingatlaniroda webportálja: www.del-balatoni-ingatlanok.hu

(A fotókat, és a nem aktuális hivatkozásokat adatvédelmi okból töröltük.)

 

Címkék: eladó ingatlanok balatoni ingatlan nyaralók eladó házak balatoni ingatlanok új építésű lakások vízparti házak balatoni nyaralók dél balatoni ingatlanok balatonparti új építésű lakások vízparti lakások olcsó balatoni ingatlanok eladó nyaralók ingatlan Balaton eladó balatoni házak

Balatoni ingatlanok a Balaton déli partján

2012.02.12. 15:25 Balatoni ingatlanok értékesítése

Balatoni ingatlanok értékesítése

Balatoni ingatlanok értékesítése a Balaton déli partján 2001 óta működő balatonlellei Korrekt Ingatlaniroda által. Teljes körű ügyintézés ügyvéddel. Érdeklődők részére ingyenes címkiadás. Korrekt Ingatlaniroda, Balatonlelle, Rákóczi út 164. ( A balatonlellei körforgalomtól, SIÓFOK irányába, 300 m-re a 7-es főúton a nagy sárga táblánál. T.: 30-9752-015, 85-450-331, www.del-balatoni-ingatlanok.hu

 

 

 

 

Címkék: balatoni ingatlan balatoni ingatlanok Eladó balatoni ingatlanok új építésű lakások vízparti házak balatoni nyaralók balatoni házak